Auto banden

Verschillende soorten banden?

Verschillende soorten banden?

Een auto, de meeste mensen hebben er een en dat is best logisch. Met behulp van een auto kan je er namelijk voor zorgen dat je je zeer gemakkelijk kunt verplaatsen. Het zorgt voor gemak en dat is iets dat de meeste mensen zeer belangrijk vinden. Mocht jij zelf ook een auto hebben, dan is het wel zo belangrijk dat je ervoor zorgt dat deze zo goed mogelijk onderhouden wordt. Ook is het belangrijk dat de juiste type banden onder jouw auto liggen. Zo zijn er all season banden, winterbanden en zomerbanden. Onderstaand gaan we je hier meer over vertellen. Heb je dit artikel nog vragen? Dan raden we het je aan om contact met ons op te nemen. Wij helpen je graag verder!

De verschillen

Wanneer je kiest voor all season banden, dan kies je eigenlijk voor een middenweg. Je kiest niet voor zomerbanden, maar dus ook niet voor winterbanden. Wanneer we kijken naar zomerbanden, dan kunnen we concluderen dat deze een rubbersamenstelling hebben. Bij temperaturen van boven de 7 graden Celsius hebben deze banden de meeste grip. Ook zijn ze van een speciaal profiel voorzien zodat regenwater zoveel mogelijk wordt afgevoerd. Hier wordt weer aquaplaning te voorkomen. Kijken we naar de gemiddelde profieldiepte van zomerbanden, dan kunnen we je vertellen dat deze ongeveer 8 millimeter bedraagt.

Kijken we naar winterbanden, dan is de rubbersamenstelling anders dan die van zomerbanden. Winterbanden kunnen hierdoor beter functioneren bij koude temperaturen en zijn dan erg soepel. De banden hebben een grof profiel en dit bestaat uit soepele lamellen. Deze grijpen zich als het ware vast in bijvoorbeeld modder en sneeuw. Dit zorgt ervoor dat je deze banden dus in veel situaties in de winter erg goed kunt gebruiken en dat is natuurlijk top.

De middenweg

Bovenstaand vertelden we je al dat je all season banden als een soort van middenweg kunt zien tussen zomer- en winterbanden. Deze banden kunnen zowel in de zomer als in de winter goed presteren. De banden zijn voorzien van het 3PMSF-symbool (Three Peak Mountain, Snow Flake) en kan je hierdoor goed herkennen. In veel landen mag je deze banden ook gewoon in de winter gebruiken.

Wanneer we kijken naar het profiel van deze banden, dan is dit ongeveer in het midden van de zomer- en winterbanden. Wanneer we kijken naar de rubbersamenstelling, dan kunnen we concluderen dat deze minder soepel is dan bij de winterband. Wanneer we kijken naar de prestaties, dan kunnen we dit het beste omschrijven al gemiddeld in zowel de zomer als in de winter. Kies je voor zomerbanden in de zomer en voor winterbanden in de winter, dan kies je voor topprestaties. Echter kost dit wel meer moeite, de banden zullen immers verwisseld moeten worden.

Comments are closed.